Verbinding dankzij engagementen

Omdat betrokkenheid van familie, vrienden en kennissen op oudere leeftijd ontzettend belangrijk is, zet het Teutenhof zich daar vanaf de start voor in. Samen maken we van het Teutenhof een (t)huis met een ziel in een warme buurt. Wat betekent dat familie, vrienden en kennissen van bewoners engagementen kunnen opnemen in functie van de bewoner of in functie van de gemeenschap. Een aantal voorbeelden van die engagementen zijn:

 • De vroegere buurman van bewoner Jean komt na de verhuis nog steeds kaarten, of hij neemt Jean en enkele andere bewoners mee naar het stamcafé in het dorp.
 • De kleindochter van bewoonster Maria is leidster bij de Chiro en tweemaandelijks doen ze een activiteit in het Teutenhof.
 • Dankzij de school, waar de dochter van bewoonster Louisa werkt, organiseren we een tentoonstelling van creatieve werkjes die jong en oud samen gemaakt hebben.

In verbinding gaan met (buurt)bewoners en betrokkenheid met het maatschappelijke leven zit in het DNA van het Teutenhof. Het ligt aan de basis van het welbevinden en de levenskwaliteit.

Wil je meer weten over het Teutenhof of zit je
met een specifieke vraag?

 • Wendy Hendrikx

  Wat mag je verwachten van ons?

  Het enthousiasme van de medewerkers druipt er vanaf! We bouwen samen rond de wensen van de bewoners. In Sint-Jozef is er een huiselijke sfeer waardoor het hier een echte thuis is voor hen.
  Wendy Hendrikx
  Verpleegkundige Teutenhof
 • Inge Schepers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Het Teutenhof speelt innovatief in op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Door de samenwerking met de buurt blazen we Sint-Huibrechts-Lille nieuw leven in! We betrekken iedereen met de werking van het Teutenhof. Zo maken we het samen waar!
  Inge Schepers
  Teamcoach Teutenhof
 • Kristien Clerix

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om binnen te komen in het huis van de bewoners. Bij ons primeert het huiselijk gevoel en de vrijheid van de bewoners. Ze kunnen hier blijven genieten van het leven! En net dat is hetgeen dat écht belangrijk is.
  Kristien Clerix
  Verpleegkundige Teutenhof

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 15 19 30
phone