Over Teutenhof

Over het Teutenhof

Het Teutenhof is gebaseerd op het woonzorgmodel van de toekomst. Hoe creëren we een plaats die aantrekkelijk is voor een 65-plusser die beseft dat thuis wonen niet langer mogelijk is?

Om die vraag te beantwoorden worden assistentiewoningen en woonzorgcentrum één. In het Teutenhof spelen huiselijkheid en gezelligheid een prominente rol. Iedereen wil zijn gewone leven zo goed mogelijk blijven leven, ook wanneer er meer zorgen nodig zijn. Dat is mogelijk in het Teutenhof, met aandacht voor hetgeen de bewoners écht belangrijk vinden. We spelen heel goed in op wat écht leeft, want:

  • Onafhankelijk van jouw zorgbehoefte woon je bij het Teutenhof in een flat met alles erop en eraan. Familie en vrienden ontvang je wanneer je maar wil, net zoals je dat thuis ook deed.
  • Het leven van thuis verderzetten maar dan in een flat, groot genoeg voor jou en je naasten, én met de omkadering die ervoor zorgt dat jij je veilig voelt in eigen huis en buurt.
  • Nooit meer verhuizen, levenslang wonen.
  • Koppels blijven samen, ook als de ene zorgbehoevend is en de andere niet. Indien de zorgbehoevende partner zou overlijden, kan de andere er blijven wonen.
  • Jij zit aan het stuur van je leven en behoudt daardoor de zelfregie. Zo beslis jij bijvoorbeeld zelf wat, waar, met wie en wanneer je eet, wanneer je opstaat en gaat slapen. Net zoals je dat thuis zou doen.
  • Het Teutenhof faciliteert persoonlijke zorg op maat wat betekent dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt.

Naast aandacht voor wonen en zorg, is er extra aandacht voor leefplezier. Samen bekijken we wat jij nodig hebt om zingeving en geluk te ervaren. Het Teutenhof is een huis waar plaats is voor jouw talenten. We volgen het Zweeds Tubbemodel, wat betekent dat de medewerkers en de vrijwilligers in jouw huis werken. De bewoners staan immers steeds centraal waarbij we aandacht besteden aan hun toekomstplannen, wensen en noden.

Je blijft deel uitmaken van de gemeenschap omdat het Teutenhof middenin de dorpskern ligt. Het is een open community waar bewoners, buurtbewoners, familie en vrienden elkaar kunnen ontmoeten. Ideale plaatsen daarvoor zijn:

  • de bibliotheek
  • de ontmoetingsruimte waar ook iets gedronken kan worden
  • de zithoekjes en ontspanningsfaciliteiten in en rond het gebouw (speeltoestellen voor kinderen en een petanquebaan)

Bovendien stellen we het Teutenhof open voor activiteiten in de buurt! Er is dus altijd iets te beleven.

Met onze professionele begeleiding streven we er ook naar om jou zo lang mogelijk actief te houden. We willen dat je ondanks jouw leeftijd of na ziekte zelfredzaam blijft. Daarom creëren we in het Teutenhof een omgeving die, al dan niet bewust, uitnodigt tot ontmoeting, verbinding én activiteit. Daarbij ondersteunen we jou in het dagelijks functioneren en betrekken we jou zoveel mogelijk in algemene huishoudelijke taken en activiteiten waarmee je vertrouwd bent. Op die manier bouwen we samen aan een kleurrijk leven.

Op die manier zal je zo lang mogelijk actief en mobiel blijven. Net daarom is elke medewerker en vrijwilliger binnen het Teutenhof opgeleid om jullie op een correcte manier te ondersteunen en in beweging te zetten. Altijd met aandacht voor activiteit en sociale betrokkenheid.

Wil je ons komen bezoeken om zelf de sfeer op
te snuiven? Laat het ons weten!

011 15 19 30
phone