Omgeving

Beleef elke dag kleurrijk

Dat iedere bewoner elke dag kleurrijk beleeft, daar werken we in het Teutenhof heel hard aan. De bewoners blijven deel uitmaken van de gemeenschap. We zijn een open community waar ook de buurtbewoners heel erg welkom zijn! Het Teutenhof ligt midden in de dorpskern waardoor het de perfecte ontmoetingsplaats is voor alle bewoners van Sint-Huibrechts-Lille.

Daarnaast brengen we leven in de brouwerij door samenwerkingen aan te gaan met mensen, organisaties, verenigingen en handelaars uit de ruimere buurt. Zo is het Teutenhof voor alle bewoners een (t)huis met een ziel, in een warme buurt.

Er valt onnoemelijk veel te beleven in het Teutenhof! Jong en oud kunnen zich uitleven in de kleurrijke omgeving. In het Teutenhof voegen we leven toe aan de jaren en jaren aan het leven! Het Teutenhof beschikt over:

Bibliotheek Teutenhof

Openbare bibliotheek

ontmoetingsruimte teutenhof

Ontmoetingsruimte

gezellige zithoekjes Teutenhof

Gezellige zithoekjes

aangelegde tuin teutenhof

Aangelegde tuin

petanquebaan teutenhof

Petanquebaan

speeltoestellen Teutenhof

Speeltoestellen voor kinderen

Alles wat je maar wil, dichtbij huis

In de buurt van het Teutenhof kan men volop genieten. Zo zijn er vlakbij verschillende mogelijkheden om een uitstapje te doen met de kinderen, kleinkinderen of vrienden:

 • diverse fiets- en wandelroutes
 • de Teutenmarkt
 • de buitenspeeltuin ‘Bosuil’ of de kinderboerderij ‘Franciscushof’
 • diverse horecazaken
 • jaarlijkse festiviteiten zoals de lokale kermis, carnaval en de Sint-Hubertusviering op het dorpsplein.

Bovendien ligt de school, de kerk en de kapel ook in de nabije omgeving van het Teutenhof. Een aantal lokale handelaars zijn op wandelafstand bereikbaar, zoals:

 • de supermarkt
 • de bakker
 • de kapper
 • de apotheker

Zo kunnen de bewoners elke dag genieten van de frisse buitenlucht tijdens een kleine wandeling.

Er zijn tal van verenigingen waar de bewoners hun talenten kunnen verderzetten als vrijwilliger. Door te helpen in een school, jeugdbeweging, voorziening of bij festiviteiten in de buurt beleven de bewoners elke dag anders.

Samen op weg naar een zorgzame buurt en inclusieve samenleving

Het Teutenhof wil dat iedereen, jong of oud, met of zonder beperking, deel uitmaakt van de samenleving. We focussen op mogelijkheden in plaats van beperkingen met extra aandacht voor de talenten van ieder individu.

Net daarom willen we de handen in elkaar slaan met organisaties en verenigingen, met ondernemers, handelaars en bestuursleden uit Sint-Huibrechts-Lille. Samen kunnen we de sociale integratie versterken en Sint-Huibrechts-Lille op de kaart zetten als een inclusieve, zorgzame buurt!

Om de omgeving te blijven inspireren met onze kenmerkende innovatieve aanpak organiseert het Teutenhof regelmatig inspiratiesessies, lezingen en activiteiten. Daarvoor maken we gebruik van de parochie- of fanfarezaal, het muzieklokaal of we komen naar jouw locatie in de buurt.

Op die manier maken we er samen een warme en inclusieve buurt van waar buurtbewoners zorg dragen voor elkaar!

 • Wendy Hendrikx

  Wat mag je verwachten van ons?

  Het enthousiasme van de medewerkers druipt er vanaf! We bouwen samen rond de wensen van de bewoners. In Sint-Jozef is er een huiselijke sfeer waardoor het hier een echte thuis is voor hen.
  Wendy Hendrikx
  Verpleegkundige Teutenhof
 • Inge Schepers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Het Teutenhof speelt innovatief in op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Door de samenwerking met de buurt blazen we Sint-Huibrechts-Lille nieuw leven in! We betrekken iedereen met de werking van het Teutenhof. Zo maken we het samen waar!
  Inge Schepers
  Teamcoach Teutenhof
 • Kristien Clerix

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om binnen te komen in het huis van de bewoners. Bij ons primeert het huiselijk gevoel en de vrijheid van de bewoners. Ze kunnen hier blijven genieten van het leven! En net dat is hetgeen dat écht belangrijk is.
  Kristien Clerix
  Verpleegkundige Teutenhof

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 15 19 30
phone