Omgeving

Beleef elke dag kleurrijk

Dat iedere bewoner elke dag kleurrijk beleeft, daar werken we in het Teutenhof heel hard aan. De bewoners blijven deel uitmaken van de gemeenschap. We zijn een open community waar ook de buurtbewoners heel erg welkom zijn! Het Teutenhof ligt midden in de dorpskern waardoor het de perfecte ontmoetingsplaats is voor alle bewoners van Sint-Huibrechts-Lille.

Daarnaast brengen we leven in de brouwerij door samenwerkingen aan te gaan met mensen, organisaties, verenigingen en handelaars uit de ruimere buurt. Zo is het Teutenhof voor alle bewoners een (t)huis met een ziel, in een warme buurt.

Er valt onnoemelijk veel te beleven in het Teutenhof! Jong en oud kunnen zich uitleven in de kleurrijke omgeving. In het Teutenhof voegen we leven toe aan de jaren en jaren aan het leven! Het Teutenhof beschikt over:

Omgeving Teutenhof

Openbare bibliotheek

Omgeving Teutenhof

Ontmoetingsruimte

Omgeving Teutenhof

Gezellige zithoekjes

Omgeving Teutenhof

Aangelegde tuin

Omgeving Teutenhof

Petanquebaan

Omgeving Teutenhof

Speeltoestellen voor kinderen

Alles wat je maar wil, dichtbij huis

In de buurt van het Teutenhof kan men volop genieten. Zo zijn er vlakbij verschillende mogelijkheden om een uitstapje te doen met de kinderen, kleinkinderen of vrienden:

 • diverse fiets- en wandelroutes
 • de Teutenmarkt
 • de buitenspeeltuin ‘Bosuil’ of de kinderboerderij ‘Franciscushof’
 • diverse horecazaken
 • jaarlijkse festiviteiten zoals de lokale kermis, carnaval en de Sint-Hubertusviering op het dorpsplein.

Bovendien ligt de school, de kerk en de kapel ook in de nabije omgeving van het Teutenhof. Een aantal lokale handelaars zijn op wandelafstand bereikbaar, zoals:

 • de supermarkt
 • de bakker
 • de kapper
 • de apotheker

Zo kunnen de bewoners elke dag genieten van de frisse buitenlucht tijdens een kleine wandeling.

Er zijn tal van verenigingen waar de bewoners hun talenten kunnen verderzetten als vrijwilliger. Door te helpen in een school, jeugdbeweging, voorziening of bij festiviteiten in de buurt beleven de bewoners elke dag anders.

Samen op weg naar een zorgzame buurt en inclusieve samenleving

Het Teutenhof wil dat iedereen, jong of oud, met of zonder beperking, deel uitmaakt van de samenleving. We focussen op mogelijkheden in plaats van beperkingen met extra aandacht voor de talenten van ieder individu.

Net daarom willen we de handen in elkaar slaan met organisaties en verenigingen, met ondernemers, handelaars en bestuursleden uit Sint-Huibrechts-Lille. Samen kunnen we de sociale integratie versterken en Sint-Huibrechts-Lille op de kaart zetten als een inclusieve, zorgzame buurt!

Om de omgeving te blijven inspireren met onze kenmerkende innovatieve aanpak organiseert het Teutenhof regelmatig inspiratiesessies, lezingen en activiteiten. Daarvoor maken we gebruik van de parochie- of fanfarezaal, het muzieklokaal of we komen naar jouw locatie in de buurt.

Op die manier maken we er samen een warme en inclusieve buurt van waar buurtbewoners zorg dragen voor elkaar!

 • Neeltje

  Wat mag je verwachten van ons?

  Het Teutenhof heeft een bepaalde visie waar ik volledig achtersta. Het is een totaal nieuw concept waarbij de bewoners zelf bepalen hoe ze verzorgd willen worden, hoe ze in het leven willen staan en wat ze graag doen op hun oude dagen. De bewoners krijgen hier veel inspraak en participeren mee volgens hun eigen wensen.
  Neeltje
  Nachtverpleegkundige
 • Sandra

  Wat mag je verwachten van ons?

  Het is een volledig nieuw concept waarbij de bewoners centraal staan. Ze maken hier zelf de beslissingen in de mate dat het mogelijk is. Ons team van Zorgtoppers zorgt er steeds voor dat we zorg op maat kunnen geven aan de bewoners. Daarvoor krijgen we bijvoorbeeld veel waardering van de bewoners.
  Sandra
  Zorgkundige
 • Kristien

  Wat mag je verwachten van ons?

  Mijn hart ligt bij de ouderenzorg. Ik vind het belangrijk wanneer ik kan zorgen voor oudere mensen en iets kan betekenen voor hen. Bovendien staan de bewoners hier centraal: alles wordt geregeld rond de bewoner en met de bewoner. Ook hun familie betrekken we bij de werking.
  Kristien
  Zorgkundige
 • Jet

  Onze bewoners over het leven in het Teutenhof

  Ik kan hier echt zorgeloos leven en kan steeds met mijn vragen ergens terecht als ik er heb. Ik neem ook regelmatig deel aan activiteiten zoals turnen. Bovendien ga ik soms wandelen, neem ik deel aan een quiz of speel ik rummikub met een andere bewoonster. Kortom, we zijn hier vrij om te doen waar we zin in hebben.
  Jet
  Bewoonster
 • Jeanne

  Onze bewoners over het leven in het Teutenhof

  In het Teutenhof valt er altijd iets te beleven. Als je niet graag alleen op je kamer zit dan kom je naar beneden en heb je altijd gezelschap. We zijn hier allemaal vrienden en vriendinnen van elkaar.
  Jeanne
  Bewoonster
 • Lou

  Onze bewoners over het leven in het Teutenhof

  Ik woon hier graag omdat ik hier de verzorging krijg die ik nodig heb. Ik heb hier veel ruimte en er is goed personeel. Bovendien is het fijn dat ik de keuze heb om altijd in mijn flatje te eten. Het eten is hier trouwens heel goed.
  Lou
  Bewoner

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 15 19 30
phone